neděle 3. května 2015

Internetové seznamky / Dating sites

Doufám, že jste měli krásný prodloužený víkend!

Dnešní téma bude hodně oddychové. V podstatě to budou takové moje poznatky, které jsem dosud nasbírala. Nedávno jsem tu psala o speed datingu, se kterým mám zkušenosti. Ale samozřejmě mnohem dříve před tím, než k nám přišel speed dating, tak bylo velice populární (a asi stále ještě je) seznamovat se přes internet. Pamatuji si, jak byly oblíbené různé chaty, icq, Skype a podobné komunikační programy. Řekla bych, že dnes to válcuje Facebook, Twitter...

Osobně neshledávám nic špatného na tom seznamovat se na internetu, i když chápu, že spousta lidí k tomu má výhrady. Ale jak se v dnešní době chcete seznámit. Samozřejmě, že nejjednodušší a i nejlogičtější by to mělo být přes kamarády a známé, protože kdo jiný by Vás už měl znát lépe a tím pádem Vám i "dohodit" toho pravého/pravou. Ale tak nějak mi přijde, že v dnešní době jsou i kamarádi/kamarádky kamarádů všichni ve statusu: zadaný. Jak řekl správně jeden moudrý muž z mého okolí, něco děláme špatně. Asi má pravdu. Je cosi shnilého... 

Nicméně internetové seznamky jsou i dobrým způsobem například pokud jste noví ve svém městě a nikoho tam neznáte. Můžete si tak snadno najít kamarády a nemusíte nutně hledat toho pravého. V tom je ta krása a rozmanitost internetového seznamování. Každopádně to nejdůležitější je vybrat si správně. Protože ať chceme nebo ne, internet je plný všelijakých lidí. Nicméně by bylo mylné se domnívat, že jsou to jiné lidé, než které potkáváme na ulici. Jen na internetu jsou všichni pěkně pohromadě.

Nejhorší typy kluků, které můžete potkat na internetu

Vůbec nemám ráda takové ty typy kluků á la bolestínci. Napíšou Vám, že hledají vážný vztah s tím, že v jednom se už moc spálili. Všichni jsme se někdy spálili a zažili jsme ošklivý rozchod, to beru. Ale dávat hned na odiv potenciální partnerce, jak jsme z toho rozchodu zdrblí? Vím, že asi žádní kluci tenhle článek číst nebudou, takže možná si stěžuji na úplně špatném místě. Ale přece jen, třeba si tenhle článek přečtou ženy, které pak budou vychovávat své syny a předají jim své a zároveň i mé zkušenosti. Kdysi mi psal jeden kluk, který vypadal fajn. Ale ve dvou za sebou jdoucích vzkazech neopomněl zdůraznit, že je po x letém vztahu velmi zraněný a tedy tím pádem už ví co chce. Dle mého názoru jsou to dvě naprosto odlišné věci. To, že někdo zažil několikaletý vztah, který se posléze rozpadnul, neznamená, že z člověka, který dostal kopačky, se stal člověk, který přesně ví, co chce. Ba naopak. Pokud to ještě stále po rozchodu zmiňuje (ať si to klidně vykládá komu chce, od toho tu jsou přátelé, ale proč to proboha vykládá  někomu úplně cizímu?), pak asi není ještě s tímto vztahem, respektive s jeho ukončením, zcela smířen. A to není úplně dobrý základ pro nový vztah. Jeho bolestínství v pozdějším případném vztahu se může projevit i dalšími způsoby, a pokud jste silná žena, tak vedle sebe určitě takového muže nechceme. Ať je to, jak chce, všechny vedle sebe chceme někoho, kdo nám poskytne své rameno, nikoli, abychom se na ně mohly vyplakat, ale abychom se mohly opřít.

Další typ muže, který se může na internetu vyskytnout, je mamánek. Určitě všichni znáte tyto typy. Žijí s maminkou ještě ve třiceti (já mám co řikat, ale vždy jsem si řikala, že u holek se to bere tak nějak jinak, ač máme už dlouho tu rovnoprávnost, v tomhle rovnoprávnost nevidím), maminka je Bůh, musí s maminkou trávit víkendy atd. atd. atd. Miluju svou mamku, o tom žádná. Ale každý chce mít svůj život, i ona. A stejně tak ona chce (nebo by měla chtít), aby její dítě, ať už syn nebo dcera, měli svůj život a byli šťastní. Nicméně jsou pak i takové matky, které ani nechtějí, aby jejich syn měl svůj život, nedejbože s jinou ženou. Takové matky bych zbavila mateřské role. Protože synové takovýchto matek jsou většinou pro život naprosto nepoužitelní. Ve všem se odkazují na maminku, maminka ví vše nejlépe. Ve finále by nejlépe udělali, kdyby se s matinkou oženili.

Naproti tomu úchylové jsou specifická skupina mužů, kterých se online vyskytuje víc, než kteréhokoli jiného druhu. Je zvláštní, že úplně stejný muž by Vás ve skutečnosti nebombardoval takovými větami, pokud by před Vámi seděl v restauraci, nebo kdekoliv jinde. O to mi tihle pánové přijdou směšnější. Jednou to dokonce vedlo až k tomu, že jsem si do svého profilu musela napsat, že tohle opravdu není výzva pro nabídky k sexu. Načež mi od jednoho pána přišla odpověď, že mám docela milý profil, ale proč si ho kazím takovým dehonestujícím prohlášením. Pánovi jsem nic neodpověděla, protože o tom vím své. Přesto, že nevím, do jaké míry se mi podaří tímhle "prohlášením" vyeliminovat nežádoucí odpovědi.

Další věc jsou pravopisné chyby. Oproti klasickému seznámení face to face, kdy je Vám někdo představen kamarády nebo známými, nebo se s někým seznámíte sami třeba na ulici, je u internetových seznamek ta nevýhoda (nebo pro někoho možná výhoda), že hned vidíte, jak ten dotyčný zvládá gramatiku. Ale nejde tu jen o i/y, s/z, mě/mně. Leccos bych byla ochotna odpustit, i když upřímně jsem na češtinu celkem pes a některé věci, jako třeba "výkend" mě celkem vyvádějí z míry. Nicméně jsem celkem tolerantní. Ale jak jsem psala, nejde jen o gramatiku, ale o základní skladbu vět. Přijde mi, že v dnešní době je problém, že lidé se odnaučili psát. Všechno za ně dělají počítače, tablety a já nevím, co všechno. Lidé nečtou, a tak ztratili pojem o tom, jak se vlastně která slova píšou a co je podmět a co přísudek. Ale to jsme se dostali to úplně jiného tématu. Nicméně souvisí. Protože když se chce kluk seznámit s holkou, první, co o něm vypovídá, je, co té dotyčné napíše. U mě je to ještě navíc podmíněno formou. Asi budu znít jako snob, ale každý pokus o kontakt musí mít nějakou úroveň.

Sebevědomí až na půdu vs. Komplex méněcennosti - tohle by byla taky kapitola sama pro sebe. Na jednu stranu kluci, kterým sebevědomí nechybí a do popisu sebe sama napíšou, že jsou charismatičtí (nechápu, jak to vůbec někdo o sobě dokáže říct, když je to věc, kterou o Vás mohou říct pouze druzí, zda takoví jste nebo ne) a na druhou stranu kluci, z jejichž vzkazu je cítit strach z odmítnutí, kdy už dopředu předjímají, že oni stejně nebudou ti, komu odepíšete, protože jste na ně moc hezká. Takhle to může znít, že ženy nevíme, co chceme, ale opak je pravdou. Jen je bohužel těžké najít ten střed mezi tím, kdy je to moc a kdy je to moc málo.

Ale samozřejmě bych nechtěla tímto výčtem někoho odrazovat od tohoto způsobu seznámení. Určitě na internetu nenajdete jen typy lidí zmíněné v tomto článku. Je ale nutné se připravit i na to. A pak můžete být jen příjemně překvapeni :) Je totiž nemalé procento těch, kteří se seznámili právě přes internet a vydrželo jim to.
-----

I hope you had a beautiful long weekend!

Today´s article will be very relaxation. It´ll basically be my findings that I´ve collected until now. Not long ago I wrote an article about speed dating here. But of course much longer before speed dating came here, it was very popular (and I guess it still is) to date over the internet. I remember how much the chats were popular together with icq, Skype and such communication programs. I´d say that today they´re rolled by Facebook, Twitter and so on...

Personally I don´t find anything bad on to acquaint over the internet although I understand that a lot of people have their objections to it. But where you want to meet someone today. Of course the easiest and also the most logical it should be through friends because who else should have known you better and so they also know who to pair you with. But it somehow comes to me that nowadays also friends of friends are all in the status: in relationship. As one wise man said, we´re doing something wrong. I guess he´s right. It´s something rotten... 

However online dating sites are also a good way if you, for example, are new in a new town and you don´t know anyone there. You can easily make friends there and you don´t need to exactly search for the Mr. Right. That´s the beauty and diversity of online dating. Anyway the most important thing is to choose correctly. Because whether we want or not, internet is full of various people. However it´d be incorrect to assume that they´re different people than we meet on the street. They´re just all together on one place, the internet.

The worst type of boys you can meet online

I don´t like at all those type of boys á la sissy. They write you that they´re looking for a relationship and that they´ve been hurt in one already. We´ve all been burnt sometimes and had some bad breakup, I got it. But to show off this to a potential girlfriend as they´re hurt from that breakup? I know that probably no guys won´t read this article so maybe I complain on a completely wrong place. But after all maybe this article will be read by women who then will raise their sons and hand them their and at the same time my experiences. Once I got a message from one boy who looked nice. But in two messages that were following each other he didn´t forget to point out that he´s after x-years relationship very hurt now and so he now already knows what he wants. In my opinion they´re two completely different things. The fact that someone has been through some relationship lasting several years that fell apart at last, doesn´t mean that from person who was broken up, became a person who now exactly knows what does he want. Even the other way around. If he still after the breakup mentions it (he can tell to anyone he wants to, there are friends for these situations but why he talks this to someone strange?), then he´s not probably with this relationship, or rather with its ending, entirely reconciled. And it´s not totally good base for a new relationship. His sissiness in later possible relationship can be manifested also by another ways, and if you´re strong woman, then we definitely don´t want such man beside us. Whether it is how it is, we all want beside us someone who provides us his shoulder, not to cry on it but so we can lean on it. 

Another type of man you can meet online, is mummy-boy. I´m sure you definitely know these types. They live with their mums like still in their 30 years (I have something to say but I always thought that it´s different at the girls, although we´ve got the equality for a long time, I can´t see the equality in this), mum is God, they have to spend weekends with their mum etc. etc. etc. I love my mum, that´s no doubt. But everyone want to have his own life, also her. And the same way she wants (or should want) her child, whether son or daughter, had his life and was happy. However then there are such mothers who even don´t want their son having his own life, God forbid with another woman. I´d rid those mothers of their maternal role. Because sons of those mothers are mostly totally unusable for life. They refer in all to their mum, mum knows everything the best. At the end they´d do the best if they´d marry their mother.

Opposite to this there are perverts who are specific category of men who are actually a lot more than any other kind on the internet. It´s strange that absolutely the same guy in real wouldn´t bombard you with those exact sentences if he´d sit in front of you in the restaurant or somewhere else. The more I find these men ridiculous. Once it even lead to the situation that I had to write to my profile that my profile isn´t challenge for sex offers. After which I got one answer that I have quite nice profile but why I´m spoiling it with such dishonoring proclamation. I didn´t reply anything back because I know what I know. Even though I don´t know to what extent I´m able to eliminate unwanted replies with this "proclamation". 

Another thing is spelling mistakes. Compared to classic meeting face to face when you´re acquainted to someone by your friends or family, or maybe you meet somebody on your own on the street, at the dating sites there are this disadvantage (or for someone maybe advantage) that you immediately know how he or she handle with grammar. But it´s not about just i/y, s/z. I´d be willing to forgive all sorts of things, although honestly I´m quite hard about Czech language and some things quite piss me off. However I´m quite tolerant. But as I wrote, it´s not just about grammar, but it´s about the basic syntax. It comes to me that nowadays there is problem that people are unable to write on their own. Everything´s done by computers, tablets and I don´t know by what else. People don´t read and so they lost notion of how some words are written and what is the subject and what is the predicate. But we got to a completely different topic. However it´s related. Because when a boy wants to meet a girl, the first thing that says something about him, is what he writes to her. For me it´s moreover conditioned by its form. I might sound like a snob but every attempt to contact has to have some level. 

Very high level of self-confidence vs. Inferiority complex - this would be also a chapter for itself. On one hand boys who don´t miss their self-confidence and who write to the description of themselves that they´re charismatic (I don´t understand how anybody can say this about himself, when it´s thing only the others can tell about you, if you´re like that or not) and on the other hand boys whose messages already include fear of refusal when they anticipate in advance that they won´t be the ones who get your answer because you´re too pretty for them. Like that it might sound that women don´t know what they want, but we know it. It´s just unfortunately very hard to find the midpoint between something that it´s too much and something that it´s too little.

But of course I wouldn´t want to dissuade somebody from this type of dating. You definitely don´t find only those types of people who I mentioned in this article on the internet. But it´s necessary to get ready for it. And then you can be just nicely surprised :) It´s actually not small percentage of those who met just over the internet and their relationship had last.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře jsou moderované, tzn. objeví se až po schválení autorky blogu. Děkuji :)