neděle 17. května 2015

Wellness víkend Nový Bor / Wellness weekend Nový Bor

Hezký víkend!

Asi to vypadá, že trávím každý víkend někde na nějakém tom wellnessu, ale je to spíš tak, že ten čas tak neuvěřitelně letí, že to vypadá, že jsem každý víkend někde. Ale opravdu to jen tak vypadá. Minulý víkend jsme chtěly využít prodlouženého víkendu, a tak jsme vyrazily na dámskou jízdu. Měly jsme opravdu nabouchaný balíček procedur.

Byly jsme ubytované v hotelu Morris. Do tohoto hotýlku jsem se chtěla podívat už dlouho, ale pořád nějak nebyla ta správná příležitost, a ta teď byla a i jsme objevily tenhle fajn pobyt. Pobyt jsme měly od soboty do pondělí.

Jely jsme autobusem, takže cesta byla lehce nekonečná, ale nakonec to celkem uteklo. Bohužel nám ten víkend moc nepřálo počasí, svítilo sice celkem sluníčko, ale byl hrozný vítr a jeden den nám i pršelo, takže jsme byly víceméně odkázány na hotel, což nakonec taky nebylo tak špatné :) I když je nakonec člověk víc unaven z toho nic nedělání a soustavného válení se, ale o tom nakonec takový wellness pobyt je, ne? :)

Už na první den, tedy na sobotu, jsme měly naplánované nějaké procedury, a to infrasaunu a po ní skořicový zábal na celulitidu. Sauny moc ráda nemám, ale infrasauna je fajn, není v ní takové horko a nedusíte se v ní tolik jako v sauně, kde mám pocit, že nemůžu vůbec popadnout dech. Nicméně tedy i těch 20 minut v infrasauně, a solidně z Vás lije. Po sauně jsme měly anticelulitidní zábal. Lehnete si na lehátko, paní Vás namaže jakýmsi gelem (asi skořicovým gelem, protože jsem ho měla doma taky pro tyhle stejné účely, ale nevím přesně co to bylo, protože jsem ležela hubou dolů :D), přehodí přes Vás igelit a zabalí do tepla. Pak to má trošku pálit, což může být někomu nepříjemné, mně to nevadilo, protože alespoň vím, že to něco dělá.

Co se týče ubytování, stále u mě vede hotel ve Františkových Lázních, kde jsem byla sama. Pokoj, který jsem tam měla, byl nepřekonatelný. A zatím žádný hotel, ve kterém jsem byla potom, se mu nestihl vyrovnat. Hotel Morris je krásný, to ano, ale ty pokojíčky jsou hrozně malinké, nemluvě o koupelně a o sprchovém koutu, kde jsem se nemohla pomalu ani otočit :D 

Jinak ale musím říct, že mají naprosto božského kuchaře nebo božské kuchaře, protože mi tam pokaždé chutnalo. Měly jsme polopenzi, ale dávaly jsme si tam i obědy a stálo to za to. V balíčku jsme měly i koktejl Sex on the beach, což je můj oblíbený, takže to bylo také fajn :) 

Druhý den jsme měly nejvíc procedur, naštěstí žádné z procedur nebyly domluveny na žádnou nekřesťanskou hodinu, takže jsme si mohly i přispat, ale v rámci možností, abychom stihly snídani. To je na wellness víkendech paradoxní, jedete si tam odpočinout a nakonec musíte brzy vstávat, ať už kvůli snídaním nebo kvůli procedurám, nakonec se honíte, abyste stihli všechny procedury a domů přijedete ještě víc unavení, než jak jste tam jeli :D 

Neděli jsme začínaly medovo mléčnou koupelí, pak jsme měly parafínový zábal na ruce, což já prostě miluju (mám tu sadu na parafín i doma, ale ještě jsem stále nebyla schopná si to udělat :( ) a nakonec pleťová maska. Slečna, která nám dávala pleťovou masku, byla velmi příjemná a dělala to jemně, což si myslím, že je u takové procedury důležité, protože jestli něco nesnáším, tak když mi někdo hrubě sahá na obličej (i to je jeden z důvodů, proč moc nevyhledávám služby kosmetiček). Tahle byla jemná a moc se mi to líbilo :) Je úžasné, když se o Vás někdo stará. Protože přes den nebylo moc hezké počasí, alespoň jsme mohly hezky fandit naší reprezentaci v klidu našeho hotelového pokoje :) Po večeři jsme šly relaxovat do solné jeskyně, jejíž návštěvu mimochodem také velmi doporučuji, zvlášť pokud trpíte alergiemi, sezónní rýmou či podobnými záležitostmi.

V den odjezdu nás čekala už jen vlasová kůra, po níž mé vlasy trčely na všechny strany a říkala jsem si, že víc čarodějnicky už vypadat nemůžu. Odjížděly jsme poměrně brzo, protože přeci jen po návratu do reality potřebujete taky nějaký ten čas na aklimatizaci zpět do každodenního procesu.

Každopádně doporučuji udělat si wellness víkend každému, navíc dnes v době slevových serverů to není vůbec nedostupná záležitost a může si to tak dovolit každý, a jednou za čas si myslím, že si všichni zasloužíme, aby o nás bylo hezky pečováno :)
-----

Nice weekend!

I guess it looks like I spend every weekend somewhere on wellness but it´s rather that the time flies so much that it looks that I´m every weekend somewhere. But it really just looks like this. Last weekend we just wanted to use long weekend and so we went for a ladies ride. We had really pumped packet of procedures.

We were accommodated in the hotel Morris. I wanted to stay in this hotel for a long time but it somehow wasn´t any opportunity, and now there was one and we also found this nice stay. We had our stay from Saturday till Monday.

We went by bus so the journey was lightly endless but finally it quite ran away. Unfortunately the weather wasn´t very nice that weekend, althought the sun was shining, but it was a horrible wind and one day it was also raining, so we were more or less depended on the hotel which in the end wasn´t also that bad :) Although one is more tired from that idleness and constant lounging but after all it´s what such wellness stay is about, right? :)

For the first day of our stay, Saturday, we had scheduled some procedures, it was infrasauna and after that there was an anti-cellulite cinnamon wrap. I don´t like sauna very much but infrasauna is nice, it´s not such hot in it and you don´t stew in it as much as in the sauna where I feel like I´m breathless. However also those 20 minutes in infrasauna, and you sweat like hell. We had an anti-cellulite cinnamon wrap after sauna. You lie on the couchette and miss spreads your legs with some gel (I guess it was cinnamon gel because I also had something like this at home for these same purposes but I don´t know exactly what it was because I was lying down with my head :D), covers you with plastic film and wraps you in the warm. Then it should a little bit burn which can be uncomfortable for someone but I was fine because I at least know that it does something.

As for the accommodation, it still leads hotel in Franzensbad where I was alone. The room I was in there, was insuperable. And yet none hotel I was in after didn´t catch to become equal. Hotel Morris is beautiful, it definitely is but the rooms are very tiny and I´m not even talking about the bathroom and about the shower enclosure where I could hardly turn around :D

Otherwise I have to say they have completely divine cook or divine cooks because I always enjoyed the meal there. We had  half board but we also had lunches there and it was worth it. We had also cocktail Sex on the beach in our packet which is my favourite one so it was also nice :)

Second day we had the most procedures, fortunately none of procedures weren´t planned on some extortionate hour so we could also sleep late but within the bounds of possibility so we could have breakfast. It´s some kind of paradoxical on those wellness weekends, you go for a relax there and finally you have to wake up early, whether or because of breakfasts or because of procedures, in the end you´re under stress to manage all the procedures and you come home even more tired than when you went there :D

We started Sunday with honey-milk bath, then we had paraffin wrap for hands which I just love (I have also the paraffin kit at home but I still wasn´t able to make it :( ) and finally the face mask. Lady who put us the face mask, was very nice and she did it very gently which I think it´s very important at such procedure because if I hate something, then when someone roughly touch my face (it´s also one of the reasons why I don´t search for the services of beauticians). This one was gentle and I liked it a lot :) It´s amazing when someone cares about you. Because during the day the weather wasn´t very nice, at least we could support our national team in the calm of our hotel room :) After dinner we went for a relax into the salt chamber which I also very recommend, especially if you suffer from allergies, seasonal cold or something like this.

In the day of departure there was only a hair wrap after which my hair were sticking on all sides and I thought that I can´t look more like a witch. We left relatively early because after all after the return to the reality you need some time for acclimatization back to the everyday process.  

Anyway I recommend to make wellness weekend to everyone, moreover nowadays in the time of discount sites it´s not unavailable issue and it´s something everyone can afford, and once in a while I think that we all deserve to be nicely caren of :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře jsou moderované, tzn. objeví se až po schválení autorky blogu. Děkuji :)