neděle 18. října 2015

Halloween 2015: tipy na kostýmy a masky / Halloween 2015: costumes and masks tips


Protože Halloween se nezadržitelně blíží, tak si myslím, že je nejvyšší čas přijít s tipy na kostýmy vhodnými pro tuto příležitost. Takže pokud se letos chystáte na nějakou halloweenskou akci, na maškarní, na karneval, ať už tomu chceme říkat jak chceme (pokud nemáme rádi označení Halloween), a přemýšlíte nad tím, za co letos půjdete, přináším zde pár tipů a třeba zrovna Vás budou inspirovat. Nejlepší, co může být, je pokud je dané nějaké téma. I když, když si vzpomenu na jeden maškarní, kde téma bylo dáno, byla jsem z toho celkem nešťastná :D Takže ne vždy to je až taková výhra. Ač by se to téma mohlo zdát jako fajn, bylo to téma "Děsy a běsy". Nakonec jsem šla za upírku, což není příliš originální, ale ve změti všech těch lebek, umrlců a dalších upírů v různých provedeních jsem si říkala, že to zas tak špatný kostým není. Není už pravidlem, jak se může zdát, že k Halloweenu patří jen strašidelné a hororové kostýmy a masky, i když často tomu tak je. Moje dnešní tipy budou jak strašidelné, tak i nestrašidelné :)

Upír

Pokud potřebujete nějaký nenáročný kostým, řekla bych, že upír tento požadavek celkem splňuje. Stačí vybrat nějaké černé oblečení, které určitě ve svém šatníku najdete, případně pokud chcete být za sexy upírku, černé šaty se Vaší skříni též sejdou. Když jsem šla za upírku já, půjčila jsem si kostým upírky v půjčovně kostýmů na Václavském náměstí http://www.pujcovna-kostymu.com/ - můžu vřele doporučit. Mají velký výběr kostýmů a různých doplňků a ceny jsou fajn. Na líčení Vám jako základní výbava stačí hodně světlý až bílý make-up, černá tužka (gelové linky, fix, tekuté oční linky), černá rtěnka. Protože jako upírka bych se ve světlých vlasech asi moc neosvěčila, koupila jsem si ještě černou barvu na vlasy ve spreji.
Crazy doll / psycho panenka

Tento kostým je o kousek zajímavější, než předchozí. Je to v podstatě panenka, ovšem s halloweenskými, strašidelnými rysy. Hlavní rysy tohoto make-upu zahrnují velké oči, porcelánová pleť, pihy, malé rty. Fantazii se meze nekladou, takže záleží na Vás, jak si Vy tuto panenku představujete. Za mě jsem ještě doplnila mašličkou do vlasů. Určitě by ještě na hrůzostrašnosti šlo přidat kontaktními čočkami. Co se kostýmu týče, vzala bych nějakou tutu sukýnku, košili, vestičku nebo svetr přes košili a hotovo.

Bonnie a Clyde

Z tohohle nápadu jsem byla asi nejvíc nadšená, protože tenhle kostým jsem ještě nikde nepotkala. Takže když jsem se rozhodovala, za co půjdu letos, byla to jasná volba. Já jsem šla za Bonnie a Clydea mi dělala kamarádka. Nutno říct, že byla velice přesvědčivý Clyde. Tento kostým byl čistě DIY (do it yourself - udělej si sám), a jednotlivé kousky kostýmu jsem sháněla jak divá. Nakonec se lítání po second handech vyplatilo a sehnala jsem vše, co jsem potřebovala. 
Mrtvá nevěsta Tima Burtona

Na youtube najdete různé návody na líčení mrtvé nevěsty. Nejlepší líčení na tuto postavu dle mého názoru vytvořila Promise Phan. https://www.youtube.com/watch?v=-RYvxzkuHFo
V půjčovnách kostýmů už i dokonce najdete kostým přímo s názvem Mrtvá nevěsta. Ale řekla bych, že není ani problém vyrobit si kostým doma.
Pop art

V poslední době mě hodně zaujaly postavy inspirovány uměleckým směrem zvaným pop art. Na youtube najdete nejrůznější tutorialy a na googlu různé obrázky, kterými se můžete inspirovat a vytvořit make-up ve stylu pop artu. Sama jsem to ještě nezkoušela, ale řekla bych, že to hravě zvládnete. Navíc výsledek vypadá opravdu profesionálně.  
Filmová postava 

Ať už jdete na párty samy nebo ve dvojici, nějaká filmová postava, případně filmová dvojice, Vás určitě napadne. Mně jako první napadne Sandy a Danny. Za Sandy jsem už na maškarním byla a řekla bych, že kostým měl celkem úspěch. Nebyl to tedy žádný DIY kostým. Paruku, top i legíny jsem koupila. Botky jsem doma už měla, ovšem proslulé červené pantoflíčky jsem nikde nenašla, takže posloužily klasické černé lakované lodičky. Pokud jdete sólo, řekla bych, že zde je výběr pravděpodobně větší. Můžete jít za už zmíněnou mrtvou nevěstu, kočičí ženu, pirátku z Karibiku nebo za Pretty Woman.

Pohádková postava 

První, která mě napadla, je moje oblíbená Hello Kitty. Myslím, že by to mohl být i jedním z kostýmů na poslední chvíli. Nebo se můžete inspirovat postavičkami z večerníčku, jako moje kamarádka, která s přítelem šli za Macha a Šebestovou nebo za Berušku a Ferdu mravence. Nutno říct, že v druhém případě si role vyměnili, kamarádka šla za Ferdu a její přítel za Berušku :) Tak buďte kreativní, nemusíte jít vždy za stejné pohlaví :)

Váš idol (oblíbený herec, herečka, zpěvák, zpěvačka, modelka, blogerka, youtuberka :))

Například Nicki Minaj se svým extravagantním zjevem nebo Lady Gaga jsou ideálními "předlohami" pro kostým.
Last minute tipy
A pokud opravdu nestíháte a potřebujete nějaký utra rychlý tip na líčení a kostým, nemusíte ani do půjčovny kostýmů ani jinam. Tolik populární maska lebky, ať už klasické nebo Sugar Skull, kdy je maska lebky o něco sympatičtější, pokud to tak jde říct, máte hotový opravdu za chvilku. A pokud nemáte zrovna nápad, jak by mohla lebka vypadat, youtube určitě poradí.

Školačka - tak na tento kostým si myslím, že máte určitě doma všechno. Stačí vytvořit dva copy, ať už zapletené nebo jen tak, doplněné čelenkou, mašlí. Krátká sukně, košile, může být i kravata, pokud se chcete stylizovat do americké či britské školačky a jejich školní uniformy. Podkolenky, kecky, lízátko do ruky a jste hotové :)

Každopádně jsem vždy obdivovala to, že si někdo vyrobí kostým sám, ať už si ho ušije nebo přešije kousky, které najde doma. Nebo z kartonu, ze čtvrtky. A musím říct, že některé kostýmy, které potkávám, mi přijdou velice originální. Například mimoni, které jsme letos potkali, byli opravdu úžasní :)

-----

Because Halloweeen is unstoppably closing, then I think that it´s high time to come with some tips for costumes appropriate for this occasion. So if you´re this year going to go celebrate Halloween somewhere and you´re wondering what costume to choose, I bring some tips here and maybe you´ll be inspired. The best is if some theme is given. Although when I remember on one fancy dress party on topic Dreads and frights, I was quite unhappy from it :D So not always it´s such win. In the end I was a vampire which isn´t very original but in the snarl of all those skulls, corpses and other vampires I thought it wasn´t that bad costume. Now it´s not a rule that Halloween goes only with scary and creepy costumes and masks, although often it is like that. My today´s tips will be also scary and non scary :)

Vampire

If you need some undemanding costume, I´d say that a vampire quite fulfills this requirement. Just pick some black clothes that you definitely have in your wardrobe, alternatively if you want to be a sexy vampire, pick some black dress. When I was a vampire, I borrowed a vampire costume from rental shop of costumes http://www.pujcovna-kostymu.com/ - and I can really recommend. They have huge selection of costumes and a lot of accessories and also prices are good. As a base equipments for make up you´ll need light to white foundation, black eyeliner or gel eyeliner, eyeliner pen or liquid eyeliner and black lipstick. Because as a vampire I wouldn´t work with my blonde hair, I bought a black hair colour in spray. 

Crazy doll / psycho doll

This costume is a bit more interesting than previous one. It´s basically doll but with Halloween, creepy features. The main features of this make up includes big eyes, porcelain skin, freckles, small lips. There´s no boundaries set for your fantasy, so it depends on how you imagine this doll. For me I added a bow in the hair. You can also add some scary contacts. As for the costume, I´d take some tutu skirt, shirt, some vest or sweater on the top of it and we´re done.

Bonnie and Clyde

I was probably the most excited from this idea because I´ve never met this costume anywhere. So when I decided for what I went this year, it was a clear choice. I was Bonnie and my friend was Clyde. It´s needed to say that she was very convincing Clyde. This costume was pure DIY (do it yourself) and I was looking for particular pieces of costume as eager. At last searching through the second hands was worth it and I got everything that I needed.

Corpse Bride

You can find many tutorials for make up on Corpse Bride. The best make up in my opinion is created by Promise Phan  https://www.youtube.com/watch?v=-RYvxzkuHFo
You can also find directly costume for Corpse Bride in rental shops. But I´d say it´s not problem to create your own costume at home for this character.

Pop art character

Lately I´m very interested in characters inspired by pop art style. You can find various tutorials on youtube for this make up and also various pictures on google where you can inspire and create make up in pop art style. I haven´t tried it yet on my own but I´d say you can handle it easily. Moreover the result looks really professionally.

Film character

Whether you go alone on the party or as a couple, some movie character, alternatively movie couple, definitely comes to your mind. On my mind comes as first Sandy and Danny. I was Sandy on one fancy dress party and I´d say that costume had quite success. It wasn´t DIY costume. I bought a wig, top and leggings. Shoes I wore I had at home, unfortunately I couldn´t find famous red slippers so I took classic black lacquered pumps. If you go on your own, I´d say that the range is probably bigger. You can go as already mentioned Corpse Bride, Catwoman, pirate from the Caribbean or Pretty Woman.

Fairytale character

The first one that came on my mind, is my favourite Hello Kitty. I think it could be one of those last minute costumes. Or you can inspire by character from TV bedtime stories as my friend with her boyfriend who were Mach and Šebestová or Ladybug and Ferda the Ant. It´s needed to be said that in the second case they changed their roles, my friend went as Ferda the Ant and her boyfriend was Ladybug :) So be creative, you don´t need to be the same sex as you are :)

Your idol (favourite actor, actress, singer, model, blogger, youtuber :))

For example Nicki Minaj with her extravagant appearance or Lady Gaga are ideal models for halloween costume, I guess.

Last minutes tips
And if you really don´t have time and you need some ultra quick tip for make up and costume, you don´t need to go to the rental shop or anywhere else. So popular skull mask whether or the classic one or Sugar Skull when the mask of skull is a little bit more sympathetic, you have done really in a minute. And if you don´t have exactly idea how the skull could look like, youtube definitely will advise you.

Schoolgirl - for this costume I think you have everything at home. You can create two braids, added with headband or bow. Short skirt, shirt, you can also wear a tie. Knee-highs, sneakers, lollipop in your hand and you´re done :)

Anyway I´ve always admired those who create whole costume on their own. And I have to say that some costumes I see, I find very original. For example the minions who we met this year, were really great :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře jsou moderované, tzn. objeví se až po schválení autorky blogu. Děkuji :)