středa 3. června 2015

Samoopalovací tělové mléko Dermacol / Self Tan Lotion by Dermacol

Protože se blíží léto a odhalování těla je celkem na spadnutí, zvlášť v tomto týdnu, kdy jsou teploty lehce tropické (hurá!!!), tak je více než žádoucí dodat pleti trošku té barvy. Rychlejší a jistější způsob je asi určitě návštěva solárka, ale zdravějším způsobem je dle mého názoru použít nějaký ten přípravek s kapkou samoopalovací látky, ne-li přímo samoopalovák. Chtěla jsem si pro tyhle případy pořídit právě produkt s kapkou samoopalovací látky, protože výsledek použití typického samoopalováku je vždy nejistý. Dříve jsem byla hrozně spokojená s Johnson´s Holiday Skin. Bylo to tělové mléko s přídavkem samoopalovací látky, a vytvořilo lehce opálený vzhled bez fleků a šmouh. Ale už je to celkem dávno a nejsem si jistá, zda se ještě vyrábí, protože když jsem ho hledala na internetu, našla jsem ho jen na pár stránkách a troufám si říct, že to byly už jen poslední kousky.

Nicméně jsem se tedy vydala do drogerie a tam mě zaujalo samoopalovací mléko od Dermacolu, které bylo za fajn cenu, navíc si myslím, že Dermacol je jedna z kvalitnějších značek v našich drogeriích. Tohle mléko je výjimečné v tom, že nemá typickou vůni, co má většina samoopalováků, a která může dost lidí iritovat. Naopak má úžasnou svěží pomerančovo-čokoládovou vůni. Není nijak zbarvené, což může být poněkud ošidné, protože nevíte, kde už jste se natřeli, ale myslím si, že se na to dá zvyknout a po několika použitích už víte, kde ubrat a kde přidat :)
Asi jako každý u samoopalováků bojuji s tím, že se více přípravku usadí na kloubech, u zápěstí, na kolenou nebo na kotnících. Našla jsem ale na internetu takovou vychytávku, kterou jsem hned vyzkoušela a musím říct, že opravdu funguje (samozřejmě to s množstvím produktu stejně nesmíte přehnat, jinak budete hrát různými barvami a nebude to ani hezké, protože to nebude vypadat přirozeně). Celý samoopalovací proces začínám po koupeli, kde si udělám lehký peeling. Po koupeli si vezmu normální tělové mléko, kterým před nanesením samoopalováku natřu právě ty problémové partie, kolem zápěstí, lokty, klíční kosti, kolena, kotníky, prsty na nohou. Pak nanáším klasicky samoopalovák na celé tělo. Poté si umyju ruce, natřu krémem (ideálně indulonou), zaměřím se na oblast mezi prsty, protože tam samoopalováky rády zalézají. A pak nanesu ještě trošku samoopalováku právě na ty ruce. Hned se neoblékám, ale nechám chvilku zaschnout. Až mi je zima, tak se už obléknu :D Tenhle proces provádím večer, takže si beru na sebe župan. Přes den, než někam jdu, bych si na to asi netroufla. Bála bych se flekatého oblečení.
Tohle mléko nevytvoří nějaké přehnaně tmavé opálení, pleť po prvním použití spíš vypadá jako lehce ošlehaná sluncem. Pokud ho použijete víc dní za sebou, jako to dělám já, dosáhnete hezky přirozeného opálení. Co se týče konzistence, není tohle mléko ani příliš hutné, ale ani lehké. Co ale musím říct, je, že není moc hydratační. Takže určitě můžu doporučit, pokud hledáte samoopalovák, který nedělá fleky a který dodá pleti nádech hezkého opálení. Ale pokud chcete zároveň i hydratovat, tak bude lepší použít ještě nějaký doplněk. Jinak se mi ale moc líbí a až mi dojde, asi si ho koupím znovu.

-----

Because the summer is getting closer to us and the revealing of body is quite only a hair´s breadth away from it, especially in this week, when the temperatures are lightly tropical (hooray!!!), so it´s more than desired to add a little bit of colour to the skin. The faster and more certain way is probably to go to the solarium but healthier way is in my opinion to use some product with a drop of self-tanning stuff, if not directly the self tan lotion. I always wanted to buy for these cases just a product with a drop of self tanning matter because the result of using of the self tan lotion is alway uncertain. Earlier I was very happy with Johnson´s Holiday Skin. It was a body lotion with addition of self-tanning stuff and it created lightly tanned effect without stains or smudges. But it´s quite a long time ago and I´m not sure if they still produce it because when I was looking for it on web, I found it only on a few sites and I´m daring to say that it´s just last pieces.

However I went to the drugstore and I was engaged by self tan lotion by Dermacol that was for a nice price, moreover I think that Dermacol is one of those more high quality brands in our drugstores. This lotion is exceptional with the fact that it hasn´t that typical smell that most of self tan lotions have and which can irritate some people. By contrast it has great fresh orange-chocolate smell. It´s not coloured at all, which can be a bit tricky because you don´t know what places are already spread but I think that you can be used for it and after a few uses you´ll know where to reduce and where to add :)

As probably everyone with self tan lotions I struggle with this thing that more of the product remains in the joints, at the wrist, at the knees or at the ankles. But I found one little trick which I immediately tried and I have to say that it really works (of course anyway you can´t exaggerate it with amount of product, otherwise you´ll play with different colours and it won´t probably be very nice because it won´t look naturally). Whole self-tanning process I begin after bath where I make light body scrub. After bath I také classical body lotion and apply it on those problém parts, around wrists, elbows, collar bones, knees, ankles, toes. Then I apply the self tan lotion on whole body. After that I wash my hands, spread with hand cream with focus on the area between fingers because the self-tanning lotions like to get there. And then I apply just a little bit of the self tan on my hands. I don´t get dressed immediately but I let it dry for a while. When I´m cold, I get dressed :D I do all this in the evening so I take a dressing gown on myself. I wouldn´t do this through the day before I go somewhere. I´d be afraid that I´d have stained clothes.

This lotion doesn´t do any excessively dark tan, skin after first use looks rather like lightly weathered by sun. If you use it more days in a row, as I do, you´ll reach nicely natural sun-tan. As for the consistency, this lotion is nor too dense nor light. But what I have to say is that it´s not very much moisturizing. So I definitely can recommend it, if you´re looking for some self-tanning lotion that doesn´t make stains and which gives the skin nice tan effect. But if you want also to moisturize, it´ll be better to use some supplement. Otherwise I like it very much and when it´s done, I´ll buy another package.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře jsou moderované, tzn. objeví se až po schválení autorky blogu. Děkuji :)