středa 16. dubna 2014

Péče o tělo / Body care

Stejně jako věnujeme péči svým vlasům a pleti, o kterých jsem zde již články psala, je stejně tak důležité pečovat o celé tělo, abychom předešli předčasnému stárnutí pleti a bojovali tak s přitažlivostí zemskou.

KOUPEL, SPRCHA

Nejprve asi začnu koupelí. Každý máme svůj oblíbený sprchový přípravek, který používáme, ať už je to sprchový gel, mýdlo nebo v poslední době populární tělové mléko do sprchy. Osobně dávám přednost sprchovým gelům. Co se týče mýdel jako takových, klasických glycerinových, těm jsem moc na chuť nepřišla, asi taky proto, že moc neladí s mou suchou pokožkou. Používám je maximálně, když si chci umýt a odmastit ruce. Tělové mléko do sprchy jsem už také vyzkoušela a byla jsem s ním moc spokojená, protože hezky vyživí a kůže po něm není nijak napnutá ani vysušená.

Nemám konkrétní oblíbený sprchový gel, spíš jdu do drogerie a koupím, co mi padne do oka a samozřejmě také do nosu :) Ale líbily se mi sprchové gely od Palmolive, hlavně ten zelený (olivový). V současné době používám sprchový gel Dove s bambuckým máslem a vanilkou a Oriflame Chocolate Dream, ten jsem dostala od kamarádky. Mám ráda oba a tak je střídám, ale musím říct, že jsem asi od Dove čekala víc, i když je pravda, že krásně voní. Přijde mi, že ten od Oriflamu více pění, a tím pádem mi i přijde, že lépe umyje. Možná to je jen můj výmysl a nemá to na kvalitu umytí vůbec žádný vliv, ale mám to tak, že potřebuji, aby tyhle přípravky hodně pěnily :)

PO KOUPELI

Ideální případ je ten, když ve sprše použijete tělové mléko do sprchy a pak máte vystaráno. Pokud Vám ale z nějakého důvodu nevyhovuje nebo máte stejně ještě rádi po koupeli nějakou tu hydratační péči, pak to určitě není na škodu. V tomhle ohledu jsem trošku flink a nemažu se po každé koupeli. Ale snažím se namazat si alespoň ta nejdůležitější místa, která jsou náchylná k vysušení. Hlavně tedy dekolt, lokty, nohy. Na ty lokty používám vazelínu, kterou pak používám i na suchou kůži nohou. Musím říct, že na tato suchá místa se mi úplně obyčejná vazelína osvědčila nejvíce. Používám vazelínu od Baley z DM. Stojí pár korun a je skvělá.

TĚLOVÁ MLÉKA, MÁSLA, PEELINGY…

Co se týče tělových mlék, používám teď spíše tělové máslo, o kterém jsem psala recenzi minulý týden (Balea s kakaem). Nechci se opakovat, ale znovu musím toto máslo vyzdvihnout a mohu ho vřele doporučit. Určitě si ještě nějaké máslo od Baley pořídím. Ještě jsem si pořídila tělový olej od Nivey – Smooth Sensation s avokádovým olejem pro velmi suchou pokožku, který jsem ještě nestihla vyzkoušet, ale až vyzkouším, tak určitě sdělím své dojmy, případně napíšu recenzi.


Občas ještě ve sprše použiji peeling, protože ten, co mám - Oriflame milk & honey gold, smoothing sugar scrub - je určen do sprchy. Tělový peeling se doporučuje provádět tak jednou za 14 dní, aby se odstranily odumřelé buňky a daly prostor buňkám novým. Úplně asi toto pravidlo nedodržuji, dávám si ho tak jednou za měsíc, možná méně častěji, spíš, když cítím, že to potřebuji. Ale častěji, než je doporučeno, si ho rozhodně nedělám, protože si nechci zbytečně odírat pokožku. S peelingy obecně musíte opatrně, když máte suchou pokožku.


Čas od času si také udělám vlastní kúru, která je vlastně kombinací peelingu a zábalu proti celulitidě. Řekla bych, že je to celkem známý recept, kdy se smíchá kávová sedlina (lógr) s olivovým olejem (neřeknu Vám přesně množství, ale to budete vědět, podle toho, na jaká místa to budete chtít a konzistenci poznáte, případně přidáte olej, toho není nikdy dost :)), směs se nanese na postižená místa (zadeček, stehna, popřípadě bříško), zabalí se do igelitu (dobře poslouží potravinová folie), folii zakrýt ručníkem a být v teple, nechat působit cca 30 minut nebo jak máte náladu :)

Vedle této domácí kúry používám také masážní skořicový gel od Topvet, který hodně lidí vychvaluje, a musím říct, že i mně se moc líbí. Má velice příjemnou konzistenci, takovou gelovou, až rosolovitou, bych řekla. Voní krásně po skořici. Nanášení je stejné jako u kávovo-olejového peelingu. Vmasírujete do postižených míst na těle, zabalíte do folie, plus u tohoto zábalu se ještě doporučuje chvilku se hýbat, třeba si na 5 minut zacvičit, aby se svaly prohřály a zábal byl účinnější a pak být zase v teple. Připravte se na to, že tento zábal je hřejivý, a to hodně, trošku i pálí, ale mně je to příjemné, protože mi to říká, že to něco provádí s mým tělem :) Tento zábal jsem koupila v drogerii Pemi (www.pemi.cz) za 89,- Kč. Řekla bych, že za takovou cenu je to super produkt.


Jak pečujete o své tělo Vy? Dáváte přednost doma vyrobeným peelingům, kúrám a maskám, nebo si raději koupíte hotový přípravek z drogerie?

-----

As well as we care for our hair and skin, about which I´ve written the articles on this blog, it´s equally important to take care of the whole body, to prevent premature skin aging and to struggle with the Earth´s gravitational pull.

BATH AND SHOWER

First I´ll probably start with the bath. Each of us has a favourite shower product that we use, whether it´s shower gel, soap or the recently popular body lotion in the shower. Personally I prefer a shower gel or lotion. As for the soaps as such classic glycerine, I haven´t come on its taste very much. I guess also because it doesn´t match with my dry skin. I use them at maximum, when I want to wash and degrease my hands. I had already tested the body lotion in the shower and I was very satisfied with it, because it nicely nourishes and the skin isn´t tightened after it and nor dried up.

I don´t have a particular favourite shower gel. I rather go to the drugstore and buy, what falls in my eye and of course the nose :) But I liked the shower gels from Palmolive, especially the green one (olive). Currently, I use shower gel from Dove with the shea butter and vanilla and Oriflame Chocolate Dream shower gel – this one I got from my best friend. I like both, so I switch between them, but I have to say that I probably expected more from Dove, although it´s true that it has a beautiful smell. It seems to me that the one from Oriflame makes more foam and therefore it washes better. Maybe it´s only my invention and it doesn´t have any effect on the quality of washing, but I have it like that I need these products make more foam :)

AFTER BATH

The ideal case is when you´re in the bath or shower using the body lotion in the shower and then you´re done. However if you don´t like it for some reason or if you anyway like some kind of after-bath moisturizer, then it isn´t certainly for damage. In this regard I´m a bit slacker and I don´t smear myself after every bath. But I try to smear at least the most important parts that are prone to drying. Mainly then the décolletage, elbows, legs. For the elbows I use vaseline which I also use for the dry skin of feet. I have to say that for these dry parts I find the best absolutely ordinary vaseline. I use vaseline Balea from DM. It doesn´t cost too much and it´s great.

BODY LOTION, BODY BUTTERS, SCRUBS…

As for the body lotions, I use now rather the body butter, about which I´ve written a review last week. Balea with cocoa. I don´t want to occur again but I have to emphasize this butter again and I can highly recommend it. Surely I´m going to buy some body butter from Balea. I´ve also bought body oil from Nivea – Smooth Sensation with avocado oil for very dry skin which I didn´t manage to test. But when I will, so I definitely share my impressions with you, or I´ll write a review.

Sometimes I use the scrub in the shower because the one I have - Oriflame Milk & Honey Gold smoothing sugar scrub - is intended to the shower. The body scrub is recommended once a fortnight to remove dead cells and give space to the new cells. I guess I don´t stick to this rule, I put it about once a month, maybe less frequently, rather, when I feel I need it. But more often than recommended, I definitely don´t do it, because I don´t want to abrade the skin more than it´s needed. Generally you have to be careful according to the scrubs, if your skin is dry.

From time to time I make my own cure, which is actually a combination of scrub and anti-cellulite body wrap. I think it´s pretty well-known recipe, when you mix the coffee grounds with olive oil (I don´t tell you the exact amount, but you´ll know, depending on what parts you´ll like to have as the constistency, alternatively add the oil, which is never enough :)), apply the mixture on the affected parts of body (bottom, legs, or belly), wrap in the plastic film (the cling wrap will be very useful), cover up with a towel and be in the warm, let it cause for 30 minutes or for what you have mood :)

Besides this home-made cure I also use the cinnamon massage gel from Topvet that a lot of people extol and I have to say that I also like it a lot. It has a very nice consistency, I would say such gel to a jelly-like. It smells nice with cinnamon. The application is the same as the coffee-oil scrub. Massage into the affected parts of body and wrap into the foil. At this pack it´s also recommended to move a little bit for some time, for example to exercise for 5 minutes to warm up the muscles and for the pack be more efficient and then again to be in the warm. Prepare yourself for the fact that this pack is warming, and so a lot, it´s a little burning, but to me it´s pleasant, because it tells me that it makes something with my body :) I bought this pack in Pemi drugstore (www.pemi.cz) for 89 CZK. I think for this price it´s great product.


How do you care about your body? Do you prefer home-made scrubs, cures and masks or you rather go to the drugstore to buy some?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře jsou moderované, tzn. objeví se až po schválení autorky blogu. Děkuji :)