středa 8. dubna 2015

Péče o smíšenou pleť / Combination skin care

Hezkou středu!

Je zřejmé, že každý typ pleti si zaslouží jiný druh péče. Protože v současné době jsem majitelkou smíšené pleti, v dnešním článku udělám takový malý update péče o pleť, protože článek na téma "Péče o pleť" tu byl skoro přesně před rokem, jen nebyl zaměřen na smíšenou pleť. Odkaz zde:


ČIŠTĚNÍ

Nejdůležitějším krokem k čisté pleti je čištění. To znamená vyčištění pleti od make-upu a od všech nečistot, které se za celý den nashromáždily na naší pleti, a nebo které se vytvořily přes noc. U smíšené nebo mastné pleti by mělo být samozřejmostí čistit pleť jak večer, tak ráno, a taktéž ve dny, kdy nenosíme žádný make-up. Když začnete takto pravidelně pečovat o svou pleť, a stane se to jakýmsi rituálem, tak ta pleť si už pak i sama o to řekne a bude to chtít :) K čištění pleti používám micelární vodu. Nepoužívám tedy micelární vodu určenou speciálně pro smíšenou pleť, protože mám zároveň pleť citlivou, a tak volím přípravky pro citlivou pleť.
Pro zdokonalení čistícího procesu jsem objevila skvělé čistící mléko, které pomáhá smíšené, ale i mastné pleti. Jedná se o čistící mléko Essentials od Oriflamu. Na obalu je dokonce uvedeno, že je určeno pro všechny typy pleti. Když cítím, že mám pleť mastnější, tak použiji micelární vodu a potom ještě tohle čistící mléko, které vpracovávám krouživými pohyby do pleti obličeje, ale i na krk, a pak setřu vatovým tamponkem. Pleť je čistá, matná, ale není vysušená.
MASKY

Myslím si, že alespoň jednu masku má doma každý. Pro mastnou pleť by měla být maska základem, protože jí hodně pomáhá. Dobré jsou masky od značky Freeman. O masce, kterou teď používám především na T-zónu a další mastící se oblasti, jsem již psala celou rezenci, takže se o ní nebudu moc rozkecávat. Ale můžu jen říct, že ji opravdu doporučuji, pleť vyčistí, stáhne póry, zmatní a vyhladí pleť.


HYDRATACE

Samozřejmě každá pleť, a to i ta mastnější, potřebuje být hydratována. Přiznám se, že nepoužívám krém, který by byl přímo určen pro smíšenou pleť, ale je pravda, že používám krémy spíše lehčí konzistence. Na den používám Correcting Day Moisturiser od L´Oréalu, který je opravdu lehoučký, takže je i fajn jako podkladový krém pod make-up. A na noc pak opět od L´Oréalu Triple Active noční hydratační vyživující krém, který je už trošku hutnější, ale na noc ho pleť snese, protože výživa je potřeba pro každou pleť. A v případě potřeby lze nanést menší vrstvu na problematická místa.


-----

Nice Wednesday!

It´s obvious that each skin type deserves different care type. Because currently I have combination skin, I´m making a little update of skin care because article on topic "Skin Care" was here almost exactly a year ago, it just wasn´t focused on combination skin. Link here:


CLEANSING

The most important step to clean skin is cleansing. It means cleaning the skin from make-up and from all impurities that were accumulated on our skin during a day or that were made over the night. It should be natural thing for combination and oily skin to cleanse the skin in the evening, as well as in the morning and also in those days when we don´t wear any make-up. When you begin to take care of your skin regularly and it becomes some kind of ritual for you, then the skin will call for it by itself and it´ll want it :) I use micellar water for cleansing my face. But I don´t use a micellar water specially intended for combination skin because I have more sensitive skin and so I choose cosmetics for sensitive skin.

For perfection of cleansing process I found great cleanser that helps to combination but also oily skin. It´s Essentials by Oriflame. There is also mentioned that it´s for all skin types on the package. When I feel that I have more oily skin then I use micellar water and then also this cleanser that I incorporate with circular motions to my face, but also on my neck and then wipe it off with a cleansing pad. After that the skin is clean, matte but not dried up.

MASKS

I think that everyone has at least one mask at home. For oily skin a mask should be base because it helps a lot. Very good are masks by Freeman. I´ve already written a whole review about mask I use now especially for T-zone and other problematic areas, so I won´t talk too much about it. But I can just say that I really recommend it. It cleanses the skin, it tightens the pores, it matts and smoothes the skin.


HYDRATION

Of course every single skin, and also that oily one, needs to be hydrated. I admit that I don´t use moisturiser that would be exactly determined for combination skin but it´s truth that I use moisturisers with rather lightweight consistency. For day I use Correcting Day Moisturiser by L´Oréal that is really light so it´s also nice as a foundation cream under make-up. And for night again by L´Oréal Triple Active night hydrating nourishing cream that is a little thicker but skin can manage it for night because the nutrition is needed for every skin. And in case of need you can apply smaller amount of cream on problematic areas.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře jsou moderované, tzn. objeví se až po schválení autorky blogu. Děkuji :)