středa 15. dubna 2015

L´Oréal True Match

A máme tu zase středu!

Ten čas hrozně letí, a za chvíli bude už konec dubna. A to mi přijde, že rok 2015 teprve nedávno začal.

Konečně i já jsem si v drogerii ulovila svůj True Match make-up :) Chtěla jsem si ho koupit už dlouho, ale nedávno se mi do rukou dostal slevový kupon, a to byla moje chvíle. Ach ty slevové kupony... Je pravda, že odstín jsem zvolila trošku tmavší (ach ta světla v drogeriích), ale dá se celkem hezky rozetřít a až se trošku opálím, tak myslím, že bude úplně fajn. Navíc je tenhle make-up hrozně lehoučký, takže na léto bude ideální.
Odstín

Mám teplý podtón pleti, takže i tento make-up je teplý, tedy označen písmenem W. Když se rozhoduji jaký odstín make-upu a tápu nebo vůbec nevím, téměř vždy sáhnu po odstínu, který má v názvu beige. Tento odstín je Golden Beige. To znamená, že je to takový opálenější béžový odstín. Pro bledulky tedy určitě ne.
 
Obal

 
Balení se mi moc líbí. Make-up je ve skleněné lahvičce s plastovým víčkem. Make-up se aplikuje pumpičkou, což si myslím, že je úplně nejlepší způsob dávkování. Jedna pumpička mi vyjde na celý obličej. Nepotřebuji nějaké extra krytí, takže jedna pumpička bohatě postačuje.

Vlastnosti

Na obalu je uvedeno, že make-up disponuje ochranným faktorem 17. Dále se na něm uvádí, že je super-blendable, s čímž nemůžu než souhlasit. Je pravda, že make-up se opravdu super snadno a super skvěle rozetře. Hodně rychle tedy zasychá a když zaschne, tak už s ním nic moc neuděláte. Během dne se pak nestane, že byste si sáhli na obličej a měli na ruce make-up. Jak jsem již psala výše, je super lehký, takže na pleti "nesedí", na pleti je velice příjemný, skoro ho na ní ani necítíte a je velice comfortable :) Vůni má spíše neutrální, takže pleť ani nijak nedráždí. Tím, že je lehký, tak bych řekla, že bude vhodný téměř pro všechny druhy pleti, ale pokud si nejste jisté, zkuste raději nějaký ten testřík. Mému smíšenému typu pleti tedy vyhovuje dokonale. Nezalézá do vrásek, nezvýrazňuje póry.
Konzistence - velmi lehký make-up, hodně tekutý. Ve srovnání s ostatními make-upy, které jsem měla možnost vyzkoušet, mi přijde, že žádný nebyl tolik lehký jako True Match. Konzistencí mi přijde hodně podobný Fit Me od Maybelline.
Krytí - nejsem fanoušek extra velkého krytí, ale s tímto make-upem dosáhnete takového krytí, jaké zrovna potřebujete. Řekla bych, že v jedné vrstvě je tento make-up hezky krycí, ale zároveň dovolí pleti dýchat, pleť sjednotí, dodá jí barvu, zamaskuje drobné nedostatky pleti.
Výdrž - na pleti vydrží opravdu dlouho do té doby, než ho odlíčíte. Je tedy pravda, že na konci dne se mi trošku leskne čelo a brada, ale nic katastrofálního. Ale jinak make-up vypadá úplně stejně, jako když jsem ho nanášela ráno. 

Přemýšlím teď o tom, že si půjdu koupit ještě nějaký světlejší odstín, abych ho měla na zimu, protože tenhle make-up se mi opravdu moc líbí a můžu ho doporučit. Teď už chápu, proč si ho všechny bloggerky tolik vychvalují :) Zkuste a uvidíte :)

T.

-----

And it´s Wednesday again!

Time flies so much and in a while we´ll have the end of April. And it comes to me like 2015 has just begun.

Finally even I got my True Match foundation in the drugstore :) I wanted to buy it a long time ago but recently I got this discount coupon and that was my moment. Oh, those discount coupons... It´s truth that I chose a little darker shade (oh, those lights in the drugstores) but it can be quite nicely spread and when I´m a little tanned I think it´ll be totally fine. Moreover this foundation is very light so it´ll be ideal for summer time.

Shade

I have warm undertone of skin so also this foundation is warm, marked with letter W. When I hesitate what shade of foundation and I grope, almost always I reach the shade that has beige in its name. This shade is called Golden Beige. It means that it´s such more tanned beige shade. So it´s not the right thing for Snow Whites.

Package

I like the packaging a lot. Foundation is in the glass bottle with plastic cap. You apply this foundation with a pump which I find the bestest way of dosage. One pump is enough for my whole face. I don´t need any extra coverage so one pump does nicely.

Qualities

There is mentioned on the package that foundation has SPF 17. Then that it´s super-blendable and I cannot disagree with this. It´s truth that this foundation can be super easy and super great spread. It becomes dry very quickly and when it´s dried, then you can´t do almost anything with it. During the day it won´t happen that you´d touch your face and had foundation on your hand. As I wrote above, this foundation is super light so it doesn´t "sit" on the skin, is very pleasant on skin, you almost don´t feel it on your skin and it´s very comfortable :) It has more neutral scent so it doesn´t irritate skin in no way. With the fact that it´s very light foundation, I´d say that it´ll be suitable for almost all types of skin but if you´re not sure, then rather try some tester. However it suits my combination skin perfectly. It doesn´t get into the lines and doesn´t highlight the pores.
Consistency - very light foundation, I´d say more liquid one. In the comparison with other foundations I had a chance to try, it comes to me that no one was that light as True Match. Very similar to this with its consistency seems to me Fit Me by Maybelline.
Coverage - I´m not a big fan of huge coverage but with this foundation you reach such coverage what you just need. I´d say that in one layer is this foundation nicely covering but at the same time it allows skin breathe, it unifies the skin, it gives a colour and camouflages tiny imperfections of skin.
Lasting - it lasts on the skin really long time until you removes it. It´s truth that at the end of day my forehead and chin are a little shiny but nothing too big. But in other respects it looks the same as when I applied it in the morning.

Now I wonder that I´ll buy also some lighter shade of this foundation for winter time because I like this foundation a lot and I can recommend it. Now I understand why all the bloggers loves it so much :) Try and you´ll see :)

T.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře jsou moderované, tzn. objeví se až po schválení autorky blogu. Děkuji :)