sobota 21. února 2015

Movies tag

Poslední dobou jsem si celkem oblíbila tagy, a protože mám moc ráda filmy, když jsem narazila na "Movies tag", tak to byla jasná volba pro další tag. Nutno říct, že to byla celkem fuška, protože toho mám ráda dost a vybrat jen něco není nic moc lehkého. Takže tady to je.

1. Nejoblíbenější film? 

Vybrat jeden je teda opravdu oříšek. Jsem celkem fanda do filmů, takže se jich najde dost v mé paměti, které mám hodně ráda. Ale asi Smrtonosná zbraň - to je moje srdcovka :)
2. Nejoblíbenější scéna z tohoto filmu?

Kdo neviděl a nebo nemá rád tenhle film, nepochopí, ale mám ráda takové blbosti. A těch je v tomhle filmu celkem dost :) Například, když se Danny Glover dozví, že jeho parťákem bude Mel Gibson, který není úplně psychicky v pořádku (ze zřejmých důvodů) a není z toho zrovna nadšený (což je velice jemně řečeno :)) a říkají si vzájemně, že jsou v pr.... když takhle oba dopadli. No špatně se to vysvětluje, to se musí zažít a vidět :)

3. Oblíbení herci/herečky?

Johnny Depp, Mel Gibson, Matthew McConaughey. Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Meg Ryan.
4. Nejméně oblíbený herec/herečka?

Daniel Craig. Ani nevím proč, ale tak nějak se mi pro roli Jamese Bonda nehodí. A z hereček moc nemusím Megan Fox. Ale našlo by se jich určitě víc :D

5. Nejlepší režisér?

Abych byla upřímná, tak v režisérech se moc nevyznám a nemám žádného, jehož tvorbu bych vyloženě sledovala. Ale pokud bych měla vybrat nejlepšího režiséra všech dob, tak by to asi byl Steven Spielberg.
6. Oblíbený "guilty pleasure" film? (vysvětlivka pro "guilty pleasure": něco, co máte rádi, ale zároveň se za to tak trochu stydíte)

Na žádný takový jsem nepřišla. Nestydím se za žádný, který mám ráda.

7. Oblíbený velmi sentimentální (v podstatě srdcervoucí) film?

Takové filmy, které nutí člověka plakat, moc ráda nemám, protože ve mně vždycky zanechají stopu. Neřekla bych, že ten, co zde uvedu, je sentimentální, spíš je hodně realistický a hlavně pravdivý, ať si kdo chce co chce říká. Je to Schindlerův seznam.

8. Filmová postava, která Tě nejvíc děsí?

Jigsaw.

9. Film, který miluješ, ale všichni ho nesnáší?

Vím, že spousta lidí odsuzuje Striptýz s Demi Moore a že spoustě lidí tenhle film přijde jako odpad kinematografie. Mně se líbil. Už jen kvůli Demi. To její tělo!

10. Film, který nesnášíš, ale všichni ho milují?

Star Wars.

11. Oblíbená filmová dvojice?

Mel Gibson a Danny Glover. Jsou spolu prostě boží!

12. Oblíbený animovaný film?

Zase by jich bylo víc. Mám ráda Shreka, Dobu ledovou, stařičkou Popelku a Sněhurku od Walta Disneyho. Ale pokud bych si měla vybrat jeden, tak by to byl Hledá se Nemo.

13. Filmový idol?

Johnny Depp. To je jasné :)
14. Oblíbený filmový padouch?

Ruby (Jean Reno) z Drž hubu nebo Lišák (Vincent Cassel) z Dannyho parťáků.

15. Jaký film Tě nejvíc překvapil?

Stmívání. Když tahle sága zažívala boom a všichni o tom mluvili, mě to nechávalo chladnou a vůbec jsem nechápala, co na tom všichni vidí. Pak jsem k Vánocům dostala knížku a po jejím přečtení jsem se nemohla dočkat, až se podívám na film.
16. Pokud by sis mohla nechat pouze jeden film, který by to byl?

Smrtonosná zbraň.

17. Doporučení na film?

Všem bych doporučila film, který už jsem tu jednou zmínila, a to Schindlerův seznam. Myslím, že by každý měl vědět o hrůzách, které se v minulosti lidstva děly. Je to film hodně na zamyšlenou.

18. Pokud by ses mohla vrátit v čase a vzít si slavného herce nebo herečku, kdo by to byl?

Když byl mladý, tak asi Brad Pitt, teď už je to takovej taťka, tak by mě moc nelákal už :D Ale kdo by mě lákal za mlada i teď je Johnny Depp. Přijde mi, že ten vůbec nestárne. A spíš jen zraje :)

19. Jaký remake nikdy neměl být vytvořen?

Nový Souboj titánů.

20. Oblíbený filmový žánr/oblíbený film tohoto žánru?

Nejradši mám komedie, protože se u nich nejvíc odreaguji a nemusím na nic myslet a nic řešit. A jedna oblíbená komedie? No to asi ne. Jen jedna? Mám ráda skoro všechny české komedie, protože české komedie (a teď nemyslím ty současné, ale ty z 20. století) jsou skvostem a myslím, že v tom jsme jako národ byli dost dobří. Mám ráda i některé americké komedie, které jsou svým stylem humoru zase úplně jinde, než ty naše, ale některé, třeba ty s Jimem Carreym jsou opravdu výborné, především díky němu samému. Za všechny komedie světa volím.. Lepší už to nebude. Naprosto geniální Jack Nicholson.
21. Jaký film jsi poprvé viděla v kině?

Snad Lady a Tramp, když jsem byla dítě :)

-----

Lately I quite developed a taste for tags, and because I like movies very much, when I reached "The Movies tag", then it was clear choice for another tag. It´s needed to be said that it was quite a hard job because I like very much things about movies and to pick up just something of all that isn´t anything easy. So here it is.

1. Favorite movie of all time?

To choose just one is really a tough proposition. I´m quite a keen of movies so there are plenty of them in my mind that I like very much. But I guess it´s Leathal Weapon - that´s my cockle :)

2. Favorite scene from that movie?

Who hasn´t seen or doesn´t like this movie, won´t understand, but I like those stupid things. And in this movie there are a lot of them :) For example, when Danny Glover found out that his partner will be Mel Gibson who isn´t completely okay with his psyche (because of obvious reasons) and isn´t exactly excited from that fact (which is very gently said :)) and they told each other they´re both screwed up when they turned out that badly. Well, it´s bad to explain that scene, you have to experience and see it to know what I mean :)

3. Favorite actors /actresses?

Johnny Depp, Mel Gibson, Matthew McConaughey. Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Meg Ryan.

4. Most annoying actor/actress?

Daniel Craig. I don´t even know why but in my opinion he sort of doesn´t match for a character of James Bond. And as an actress I don´t like Megan Fox. But there´ll be more of them :D

5. Best director?

To be honest I´m not very familiar with directors and I don´t have just one director whose works I´d downright follow. But if I had to choose the best director of all time, I guess it would be Steven Spielberg.

6. Favorite guilty pleasure film?

I didn´t come to any. I´m not ashamed of anyone I like.

7. Favorite tear jerker?

Those movies that make people cry I don´t like too much because it always let a mark in me. I wouldn´t say that this movie I´ll mention here, is sentimental, it´s rather very realistic and especially it´s truthful, no matter what they say. It´s Schindler´s List.

8. Character from a movie that scared you the most? 

Jigsaw.

9. Movie you love everyone hates?

I know that a lot of people condemn Striptease with Demi Moore and a lot of people find this movie as a trash of cinematography. I liked it. Just for Demi. That her body!

10. Movie you hate everyone loves?

Star Wars.

11. Favorite movie duo?

Mel Gibson and Danny Glover. They´re gorgeous together!

12. Favorite animated movie?

Those would be plenty again. I like Shrek, Ice Age, the old one Cinderella and Snow White by Walt Disney. But if I had to choose one, it would be Finding Nemo.

13. Actor/actress crush? 

Johny Depp. It´s clear :)

14. Favorite movie villain?

Ruby (Jean Reno) from Tais-toi! or Dogfox (Vincent Cassel) from Ocean´s Twelve.

15. What movie surprised you the most?

Twilight. When this saga experienced its boom and everyone was talking about it, it let me calm and I didn´t understand at all what everybody sees on it. Then I got this book for Christmas and after its reading I couldn´t wait to see the movie.

16. If you could only keep one movie what would it be?

Lethal Weapon.

17. Movie recommendation and for whom?

I´d recommend to everyone a movie that I´ve already mentioned it here once, and it´s Schindler´s List. I think that everyone should know about those terrible things that happened in the past. It´s a movie for contemplation.

18. If you could go back in time and marry actor/actress from back when (now old) who would it be?

When he was young, then probably Brad Pitt, now he´s such a dad, so he wouldn´t attract me any more :D But who would attract me as his young age and also now is Johnny Depp. It comes to me that he doesn´t get older at all. And he rather matures :)

19. One remake you wish had never been made?

The new Clash of the Titans.

20. Favorite movie genre/favorite movie from that genre?

I like comedies the most because I most relax with a good comedy and I don´t have to think about anything or solve anything. And one favourite comedy? Well, nooooo. Just one? I like almost every single Czech comedy because Czech comedies (and now I don´t think those current ones, but those from 20th century) are jewels and I think that we were pretty good as a nation in this. I also like some of American comedies which are completely somewhere else with its style of humour but some of them, for example those with Jim Carrey are really great, especially thanks to himself. For every comedies in the world I choose... As Good as it Gets. Absolutely brilliant Jack Nicholson.

21. What's the first movie you remember watching in theaters?

I guess it was Lady and Tramp, when I was a little kid :)

1 komentář:

  1. Thank you for your comment. You have very interesting blog. I love travelling so much!

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderované, tzn. objeví se až po schválení autorky blogu. Děkuji :)