neděle 21. prosince 2014

Vánoční dárky last minute / Last minute Christmas gifts ideas

Přeji Vám hezkou poslední adventní neděli!

Protože už zbývá opravdu jen pár dní do Štědrého dne, tak bych řekla, že je vhodný čas pro tipy na dárky k Vánocům na poslední chvíli. Dnešní tipy se budou taky z jedné strany odvíjet od toho, co by potěšilo mě, ale zároveň si myslím, že jsou to takové věci, které by potěšily většinu žen a většina z mnou uvedených tipů by potěšila určitě i muže :)

Jako jeden z prvních tipů, které mě napadly a které jsou nejvděčnější, jsou různé dárkové poukazy a vouchery. A nemusí to být nutně voucher z nějakého slevového serveru. Může to být klidně voucher do oblíbené restaurace, nebo pokud víte, že Vaše kamarádka/přítelkyně/žena/maminka/kdokoli má oblíbený kosmetický salon, kam chodí na různé procedury, je to určitě vhodný dárek, protože kolikrát je to něco, co si pro sebe člověk sám nekoupí. Poukazy na masáž - pokud nakupujete pro pár, fajn je thajská olejová masáž pro dva. Poukaz na nějaké kosmetické ošetření, nebo den plný kosmetických procedur, což taky určitě potěší každou ženu, když bude mít den jen pro sebe.
Dalším poukazem, který už spadá do kategorie dražších dárků, je poukaz na pobyt. Ať už pobyt ve wellness hotelu s procedurami nebo pobyt v lázních, myslím, že hezkým dárkem, pokud jste movitější, je pak poukaz na dovolenou u moře nebo na horách nebo třeba letenky do vysněné destinace.

Hezkým dárkem je také poukaz na focení. Dnes je to už docela populární dárek, kdy si můžete vybrat  rodinné focení, focení portrétů, nebo nějaké sexy focení, těhotenské focení nebo focení s miminkem. Osobně se mi líbí takové to glamour focení, které jsem i sama absolvovala a musím říct, že toho není nikdy dost, takže bych se vůbec nezlobila, kdybych takové focení našla pod stromečkem :) 

Pokud vybíráte dárek pro někoho, o kom víte, že je příznivcem kulturních zážitků, dobrým dárkem, který potěší, jsou vstupenky na divadelní představení nebo na koncert oblíbeného interpreta.

Poměrně častým a na poslední chvíli ještě lehce sehnatelným dárkem, jsou knihy. Což třeba pro mě, je dárek, který dostávám ráda, protože sama si knížky nekupuji. Pokud už opravdu nevíte coby, jsou tu potom takové ty "nouzové" dárky, ke kterým se dá uchýlit v případě největší krize, kdy obdarovaného až tolik neznáte, nevíte, jaký je a co má rád, a nebo Vám prostě už došla inspirace. U žen to můžou být hezké vonné svíčky, například Yankee Candle jsou luxusní svíčky s hezkým designem. Rychlou volbou, když opravdu nevíte, je výlet do nejbližší drogerie, kde před Vánocemi můžete vidět různé kosmetické sady, jak pro ženy, tak pro muže, které, si myslím, neurazí. Já osobně, jak jistě víte, mám kosmetiku ráda moc, takže z kosmetického zboží mě neurazí nic. Takže já proti kosmetickým taštičkám a sadám nic nemám, i když vím, že spousta lidí se na ně kouká právě jako na dárky z nouze. Nebo pokud víte, jakou konkrétní značku má kdo rád, pak to máte ještě snazší a můžete jít na jistotu a koupit konkrétní věc.

Kromě kosmetiky se v drogeriích můžete poohlédnout po parfému. U tohoto bych ale byla dost opatrná, protože nákup parfému může sice znít jako dobrý nápad a že tím druhého potěšíte. Což je i pravda, ale pouze za předpokladu, že víte přesně, jakou vůni máte koupit. U čehokoli jiného je kreativita žádoucí a velice vítaná, ale u parfému toto neplatí. Proto pokud chcete koupit parfém, zkuste raději nenápadně vyzvědět, jaké parfémy má dotyčný/dotyčná rád/a, ať nešlápnete vedle.

Velice univerzálním dárkem jsou pak dárkové koše, kde si sami zvolíte, co bude obsahem. Zde je tedy už trošku lepší znát člověka, kterého obdarováváte a vědět, co má rád a co ne, abyste třeba zarytému odpůrci vína a oliv, nenamixovali balíček, kde budou olivy hrát prim :)
Co se mě týče, osobně mám nejraději praktické dárky. Dárky, které se buď skonzumují, unosí nebo jinak spotřebují. Pro mě absolutně neefektivním dárkem jsou takové ty "lapače prachu", které jak jejich označení napovídá, nemají jiného účelu, než že na ně sedá prach. Ano, některé mohou být hezkou dekorací, ale v malém bytě jsou tyto předměty více než nežádoucí. Já proto tyto všelijaké figurky, panáčky, dřevěné věcičky, porcelánové pejsky a kočičky, opravdu nemusím.

P. S. Doufám, že Vám mé tipy a nápady přišly vhod a nebo že už máte všechny dárky nakoupené a nemusíte se tedy stresovat s nakupováním dárků na poslední chvíli. Přesně tak to mám já. A jsem za to ráda, protože mi ještě zbývá dopéct cukroví, protože dárky jsem sice na poslední chvíli nenechala, ale cukroví letos ano.

Krásnou dobrou noc,
T.

-----

I wish you a nice last Advent Sunday!

Because it´s just a few days left till the Christmas Eve, I´d say it´s the right time for tips and ideas for Christmas on last minute. Today´s tips will depend from one side on what I´d like to get but at the same time I think it´s things which would please most women and most of mentioned tips would definitely please also men :)

As one of the first tips that came on my mind and which are the most grateful, are gift cards and vouchers. And it doesn´t need to be necessarily voucher from some discount server. It could be easily voucher to favourite restaurant, or if you know that your friend/girlfriend/wife/mum/whoever has her/his favourite beauty salon where he/she goes for some procedures, it´s definitely appropriate gift because many times it´s something what one doesn´t buy for his own. Vouchers for massage - if you buy a gift for a couple, very good is thai oil massage for a couple. Then voucher for some cosmetic treatment, or a day full of cosmetic procedures which definitely please every woman, when she´ll have one day for her own.

Another voucher which already belongs to the category of more expensive gifts, is a voucher for some stay. Whether or stay in wellness hotel with procedures or stay in spa. I think that also very nice gift is, if you´re more wealthy, voucher for vacation at the sea or mountains or for example flight tickets to the dreamed destination.

Also another nice gift is voucher for photoshooting. Today it´s quite popular gift, when you can choose family photoshooting, portrait photoshooting, or some sexy photoshooting, pregnancy photoshooting or photoshooting with a baby. Personally I like this glamour photoshooting that I´ve been experienced and I have to say that it´s never enough, so I wouldn´t be angry at all, if I´d find this gift under the Christmas tree :) 

If you pick gift for someone who´s keen of culture, the good gift are tickets for some theatre performance or concert of favourite artist.

Relatively common and for last minute easily-to-get-gift, are books. Which e.g. for me, is a gift I like to get, because on my own I don´t buy books for myself. If you really don´t know what to buy, then there are these so-called "emergency" gifts, when there is the biggest crisis, you don´t know a gifted person that much, you don´t know what he´s like and what he likes, or you just have your inspiration gone. For women it could be nice aromatic candles, for example Yankee Candle are luxurious candles with a beautiful design. The quick choice, when you really don´t know, is a trip to your nearest drugstore where before Christmas you can see different cosmetic sets for women and for men, about which I think it won´t insult anyone. Personally, as you certainly know, like cosmetics a lot, so I´m not insulted from anything from cosmetic stuff. So I don´t have anything against cosmetic bags and sets, although I know that a lot of people look at these just on the gifts from emergency. Or if you know what specific brand he or she likes, then you have it easier and you can go for sure and to buy a specific product.

Except the cosmetics you can look around in the drugstore for a perfume. However I´d be very careful with this because purchase of perfume can sound as a good idea and that you´ll please a gifted person. Which is also the truth but only for condition that you exactly know what perfume you have to buy. At anything else the creativity is desired and very welcomed, but it´s not the case with a perfume. So if you want to buy a perfume, try better unmarkedly get to know what perfumes the gifted person likes so you won´t step wrong.

Very universal gift are the gift basket, where you can choose what will be its content. Here is therefore better to know a gifted person and know what he or she likes and what doesn´t. Because if someone is convinced opponent of wine and olives, it´s not very desired to mix him a basket where the olives will play the prime role :)

As for me, I most like practical gifts. Gifts which are whether being consumed, are being wore or used up in another way. Absolutely non-effective gift for me are such those "dust catchers", which as their mark suggests, don´t have another purpose than that the dust is sitting on them. Yes, of course, some of them can be a nice decoration but in the small flat these things are more than undesired. That´s why I really don´t like all these figures, wooden things, animals from china and so on.

P. S. I hope you find useful my tips and ideas or that you have already all gifts and you don´t need to be stressed with buying for the last minute. It´s my situation. And I´m glad for that because I need to bake some sweets because I even though I didn´t let the gifts for last minute, but the sweets I did.

Have a nice night and sweet dreams,
T.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře jsou moderované, tzn. objeví se až po schválení autorky blogu. Děkuji :)