sobota 8. listopadu 2014

Goodreads TAG


Hezký víkend všem!

Goodreads jsou stránky určené především milovníkům knih, ale může na ně pochopitelně zavítat každý. Odtud tedy pochází pravděpodobně i tento tag, který je, jak jinak, o knihách. A protože si troufám sama sebe označit jako milovnici knih, tak mě otázky tohoto tagu zaujaly a řekla jsem si, že na ně také odpovím. Tak tady jsou otázky a odpovědi.

1) Jakou knihu jsi naposledy přečetla?

Vrátila jsem se skoro do školních lavic, protože poprvé jsem tuhle knížku četla k maturitě. Petr a Lucie od Romaina Rollanda.

2) Co v současné době čteš?

Obraz Doriana Graye.
 
3) Jakou knihu jsi naposledy označila jako „nutno přečíst“?

Sara Shepard - Roztomilé malé lhářky (je to série knih, podle kterých byl natočen seriál Pretty Little Liars neboli Prolhané krásky).
 
4) Jakou knihu plánuješ přečíst jako další?

Malé ženy.

5) Používáš hvězdičkový hodnotící systém?

Je pravda, že si píšu takové své "kritiky" na knížky, které jsem přečetla a přidávám k nim počet hvězdiček, ale nevím, jestli tahle otázka zamýšlela toto :D

6) Zúčastňuješ se 2014 Reading Challenge?

Dozvěděla jsem se, že něco takového existuje, teprve teď :/ Tak vidím, že jsem o dost přišla, protože to je docela zajímavá výzva. Takže letos už to nestihnu, ale od Nového roku bych se ráda zapojila.

7) Máš seznam přání?

Jestli je myšleno seznam knih, které bych si ráda přečetla, tak to ano. Pokud je to myšleno jako wishlist těch knih, které bych si přála dostat, tak je poměrně krátký, a zahrnuje jednu knihu, kterou bych si přála mít ve své knihovničce :)

8) Jakou knihu si plánuješ koupit jako další?

Upřímně si sama knihy nekupuji. Chodím do knihovny, hodně knížek dostanu, ale už dlouho se mi nestalo, že bych si nějakou knížku koupila sama. Spíš se stane, že koupím knížku někomu.

9) Jaké jsou Tvé oblíbené citáty?

Je to trapné, ale určitě by to bylo něco ze Shakespeara, Romeo a Julie. Pak nevím, jestli je to přímo citát, spíš úryvek z knihy: "Ve třech bodech jsem si byla naprosto jistá. Zaprvé, Edward je upír. Zadruhé, část jeho osobnosti - a já nevěděla, jak silná je to část - žízní po mé krvi. A zatřetí, jsem do něho bezvýhradně a neodvolatelně zamilovaná."

10) Kdo jsou Tví oblíbení autoři?

William Shakespeare, Arnošt Lustig, Jožo Nižňanský.
 
11) Jsi v nějaké skupině?

Nejsem.

12) Jsou nějaké další otázky, které bys ráda přidala k tomuto TAGu?

Která kniha nejvíce ovlivnila Tvůj život. Pokud by tato otázka byla součástí tagu, odpověděla bych na ni: Moc podvědomí od Dr. Murphyho. Rozhodně doporučuji přečíst každému, stejně jako Alchymistu. Obojí je velmi kvalitní literatura.

Pokud Vás tag zaujal, určitě v něm pokračujte. Jinak Vám přeji krásně prožitý víkend.
T.

-----

Nice weekend to all of you!

Goodreads is the website especially for the book lovers but of course anyone can visit them. So probably from here is from where is this tag coming from. This tag is therefore about the books. And because I´m daring to describe myself as a book lover, then I was interested in these tag questions and I said to myself that I´ll give answers to them. So here are the questions and my answers on them.

1) What was the last book you marked as "read"?
 
I came back almost to the school desks because for the first time I read this book for my leaving exam. Peter and Lucy by Romain Rolland.

2) What are you "currently reading"?

The Picture of Dorian Gray.

3) What was the last book you marked as "to-read"?

Sara Shepard - Pretty Little Liars (it´s series of the books which was the inspiration for the tv show Pretty Little Liars).

4) What book do you plan to read next?
Little Women.

5) Do you use the star rating system?
It´s true that I write some critics for me about the books I read and I add to them number of stars but I´m not sure if this question meant this :D

6) Are you doing a 2014 Reading Challenge?
I heard just now that something like this exists :/ So I see that I missed a lot because it´s a quite interesting challenge. So this year I can´t make it but from the New Year I´d like to join.

7) Do you have a wishlist?

If they mean the list of books that I´d like to read, then yes. If they mean it as a wishlist of those books I wish to get, then it´s quite short and includes just one book that I´d like to have in my bookcase :)

8) What book do you want to buy next?
Honestly I don´t buy books. I go to the library, I get a lot of books but it´s been a long time that I bought some book on my own. It´s rather that I buy book to someone.

9) Do you have any favorite quotes? Would you like to share a few?
It´s awkward but it´d be definitely something from Romeo and Juliet. Then I don´t know if it´s directly a quote, it´s rather an extract from the book: "I was absolutely sure about three points. Firstly, Edward is a vampire. Secondly, part of his personality - and I didn´t know how strong the part it is - thirsts after my blood. And thirdly, I´m unconditionally and unrevocably in love with him."

10) Who are your favorite authors?
William Shakespeare, Arnošt Lustig (Czech author), Jožo Nižňanský (Slovak author).

11) Have you joined any groups?

I haven´t.

12) Are there any questions you'd like to add to this TAG?
Which book has influenced your life the most. If this question will be in this tag, I´d answer: The Power of Your Subconscious Mind by Dr. Murphy. I definitely recommend this to everyone, just as The Alchemist. Both are very high-quality literature.

If you´re interested in this tag, then for sure keep going in it. Otherwise I wish you a beautiful weekend.
T. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře jsou moderované, tzn. objeví se až po schválení autorky blogu. Děkuji :)