sobota 25. října 2014

Velmi prodloužený víkend / Very long weekend


Hezkou poslední říjnovou sobotu!

A je to tu! Prodloužený víkend. V úterý tu máme státní svátek a protože máme hodného šéfa, tak máme v pondělí "ředitelské" volno :) To znamená celé 4 dny volna, a to už stojí za to. Protože poslední dobou mi přijde, že víkendy jsou čím dál kratší, ač mají stále 2 dny. Celkově mi přijde, že čas je jak splašený. A přesto, že je to jediná věc, která je na tomto světě spravedlivá, protože jí máme všichni stejně, takže utíká čím dál víc. Taky máte ten pocit? 

Docela by mi přišlo spravedlivé, kdyby byly 4 pracovní dny a 3 dny víkendu. Vůbec bych se nezlobila. Někdy si říkám, že lidé, co pracují na krátký, dlouhý týden, tak že to mají docela dobře vymyšlené, ale pak si zase řeknu, že vím, že ne každý dá 12-ti hodinovou směnu, a já jsem zrovna z těch, co mají rádi své jisté, žádné přesčasy ani nic takového. Prostě si odpracovat svých 8 hodin a jít domů. Doma pak mít čistou hlavu a na práci nemyslet.

A přesně to hodlám teď ty čtyři dny dělat. Přesněji řečeno absolutně nic, teda nic, co by souviselo s prací. Člověk si potřebuje vyčistit hlavu a za tenhle rok jsem měla dovolenou jen jednou. Takže je mi celkem vhod, že nám v práci takhle vyšli vstříc. A je to super!

No a jaký je plán na následující dny, mimo lenošení? Dnes například se poprvé jdu podívat na hokejový zápas. Ovšem nečekejte, že jdu na nějaký profi tým se podívat. Bude to tým mého kamaráda, který hraje za fakultu školy, do které chodí. Nicméně to bude můj úplně první hokej, takže jsem na to velice zvědavá. Pak máme v plánu jít někam zapařit, protože i to je občas potřeba k vyčištění hlavy, aby člověk na nic nemyslel a jen se odreagoval a pobavil. Zítra to vidím na kurýrování následků z dnešního večera, a to nevidím na nějakou přehnanou aktivitu :D Sice se mi nelíbí aktuální počasí venku, ale na lenošení doma je to úplně ideální a člověk ani nemusí mít výčitky. Takže v tomhle je to fajn :)

A co děláte Vy o prodloužených víkendech? Dáváte přednost aktivnímu odpočinku, nebo raději lenošíte? :)

T.

-----

Nice last Saturday in October! 

And here we go! Long weekend. On Tuesday we´ll have a national holiday, and because we have good boss, so on Monday we´ll have the "director´s" day off :) It means the whole 4 days off, and it´s worth it. Because lately I find that weekends are getting shorter, though they still have two days. In total, I find that time is like a runaway horse. And yet, that's the only thing that is in this world fair because everyone has it equally, it passes more and more. Have you got that feeling, too? 

I quite found it fair, if there were 4 working days and 3 days of the weekend. I wouldn´t be angry at all. Sometimes I think that people who work for shifts, some days work, some days off, they have it pretty well thought out, but then I say to myself that I know that not everyone can handle a 12-hours shift, and I´m one of those who like their sure things, no overtimes or anything like that. Just to work their eight hours and go home. And at home, keep a clear head and not to think about the work. 

And this is exactly what I´m going to do for those four days. More precisely absolutely nothing, I mean nothing what has something to do with work. One needs to clear his head and for this year I had a vacation only once. So I appreciate that they were forthcoming at my work. And that's great! 

So what's the plan for the following days, except for the lazing? Today for example it´s the first time I'm going to go to look at a hockey game. But don´t expect some professional team. It will be a team of my friend who plays for the faculty of his university. However, this will be my very first hockey match, so I'm very curious. Then we have a plan to go party somewhere, because it´s also sometimes necessary to clean the head not to think of anything and just relax and have fun. Tomorrow I´ll treat myself of the consequences of tonight, and I don´t see any excessive activity :D Although I don´t like the current weather outside, but for lounging at home it´s completely ideal and one doesn´t need to have any rebukes. So for this the weather is fine.

And what do you like to do during the long weekends? Do you prefer the active rest or you better lounge? :)

T.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře jsou moderované, tzn. objeví se až po schválení autorky blogu. Děkuji :)