pondělí 30. března 2015

Crazy weekend

Doufám, že jste prožili hezký víkend a řádně jste si odpočinuli, protože od toho tu víkendy přeci jsou. Pojem prokrastinace? Pro mě velice důvěrně znám. Hlavně v tom, když si psaní článku nechávám na poslední chvíli. Jako tomu bylo tuhle sobotu. Odpoledne jsem byla pozvaná k bratránkovi na prohlížení fotky ze Srí Lanky s tím, že článek napíšu večer, až přijdu. Ovšem večer jsem se domů dostala až v neděli ráno :) Bratránek měl večer v plánu jít na jakýsi kvíz a řekl mi, jestli bych nešla taky. Vůbec jsem netušila o co jde, ale vědomostní soutěže mám ráda, tak jsem si řekla proč ne.

Nicméně díky sobotnímu večeru a jeho náplni mám materiál pro článek, s kterým tedy ovšem přicházím poněkud později, protože tenhle víkend byl celkově tak nějak šílený. Kvíz se konal v jednom baru na Ládví. Kvízové večery jsou tam pravidelně, někdy jsou o všeobecných znalostech, třeba jaké tričko nosí Pat a jaké Mat :) Tenhle večer byl ale tematický, a to Kubánský večer, takže to jsem si říkala: Hm, tak to si ani neškrtnu. Bylo celkem asi 6 kol. V každém kole jste dostali dotazník se 7 otázkami a každý okruh byl na jiné téma: historie, doutníky, kubánský sport, kubánské tance, kubánské koktejly, Ernest Hemingway, Kuba – ostrov svobody či tak nějak se to jmenovalo. A pak bylo poslední kolo, které bylo rozhodující. U stolu nás bylo 5, takže shodnout se na jedné odpovědi nebylo u takového počtu zas tak úplně snadné, nicméně jsme se v rámci možností shodli. Některá témata byla vyloženě tragédie a nevěděla jsem nic, třeba ze sportu, protože osobně neznám žádného kubánského sportovce. Felixe Savóna, kterému jsme původně přiřadili odvětví tance, si ale budu pamatovat už asi vždy (jen tak mimochodem je to slavný kubánský boxer).
U Ernesta Hemingwaye jsem se tak trochu zaradovala, protože přece jen z těch všech okruhů mi byl tenhle nejbližší. Ne snad proto, že bych chovala nějaké zvláštní sympatie k p. Hemingwayovi, ale něco málo jsem od něj četla a o literatuře toho vím asi nejvíc (myšleno z těch témat, co tam byly k dispozici :)). A protože jsem u našeho stolu byla jediná, kdo četl Stařec a moře, tak jsem mohla přispět svou kapkou do mlýna a přičíst našemu družstvu nějaké ty plusové body :) O doutnících nebo o kubánské historii vím skoro prd, takže tam to byla většinou těžká tipovačka. Ale byl to fajn večer. Bylo nás 14 družstev a my jsme skončili na 3. místě, což si myslím, že je fajn. Dostali jsme cenu útěchy, což byl slaměný klobouk Havana Club. Upřímně jsme si pak říkali, že ještě, že jsme nevyhráli hlavní cenu, protože hlavní cena byla Kuba. Myšleno ovšem tak, že jste mohli chtít cokoliv od barmana, který se jmenuje Kuba :D První místo vyhrály nějaké slečny nebo dámy, tak ani vlastně nevím, co po něm chtěly, ale dle toho, co tam vyváděl, tak zřejmě, aby jim zatančil kubánskou salsu :) Pak jim lil z lahve do pusy nějaký alkohol. Takže to jsem si říkala, že to bych úplně mít nemusela :D Každopádně pak ještě dostaly nějaký balíček dobrot s kubánskou tématikou.
Takže to byl určitě zajímavý večer a těším se na příště, tentokrát snad raději na různá témata, aby měl člověk šanci se vůbec do něčeho trefit, a nebo něco dokonce i s jistotou vědět :)
-----

I hope you had a wonderful weekend and that you had a rest well because it is what the weekends are for. The term of procrastination? For me very familiarly known. Especially in that when I keep writing the articles for the last minute. As it was this Saturday. For the afternoon I was invited to my cousin for browsing the pictures from Sri Lanka where he was on vacation. I thought I´d write the article in the evening, when I´m back. Though in the evening I got home till Sunday morning :) My cousin planned to go for some quiz on Saturday evening and asked me to go with him. I had absolutely no idea what it was all about but I like the quiz shows so I said why not. 

However thanks to the Saturday evening I have materiál for article with what I come somehow lately because this weekend was in total somehow crazy. The quiz was held in a bar on Ládví. The quiz evenings are regularly held there. Sometimes they´re about general knowledges. However this evening was thematic, it was the Cuban evening so I thought: I wouldn´t strike a thing. There was about 6 rounds. In each round you got questionnaire with 7 questions and each round was on different topic: history, cigars, Cuban sport, Cuban dances, Cuban cocktails, Ernest Hemingway, Cuba – the island of freedom or somehow like this it was named. And there was a last round which was decisive. We were 5 of us at the table so to agree on one answer wasn´t that easy at this number of people. However we got on well within the bounds of possibility. Some topics were absolute tragedy and I didn´t know anything, for example from sport because personally I don´t know any Cuban sportsman. However I´ll probably remember Felix Savón for good, although we firstly matched him with dance (by the way he´s famous Cuban boxer).

I was kind of thrilled at Ernest Hemingway round because after all from all those rounds this was the closest one for me. It´s not that I´d have some special likings for Mr Hemingway but I read something few from him and I know the most about the literature (I mean from those topics what were available there :)). And because a tour table I was the only one who red The Oldsman and Sea, then I could contribute with my drop to the mill and add some plus points to our team :) I know almost nothing about cigars or about Cuban history so at these topics it was hard predictions. But it was a nice evening. There were 14 teams and we were on the 3rd place which I think it´s cool. We got the price of consolation which was a straw hat Havana Club. Honestly then we thought that it´s good that we didn´t win the main price because the main price was Cuba. But it was meant that you could want anything from barman named Kuba :D The first place were some ladies, well I don´t even know what they wanted from him but I suppose they wanted some Cuban salsa from him :) Then he pourred to their mouths some alcohol. So I thought that it´s luck we didn´t win it :D Anyway they got some pack of delicacies with Cuban themes.

So it was definitely interesting evening and I´m looking forward the another one. For next time rather about various fields so one could have a chance to guess something right or even to know something with certainty :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře jsou moderované, tzn. objeví se až po schválení autorky blogu. Děkuji :)